Sütőtökös rizottó pulykahúsgombóccal

Sütőtökös rizottó pulykahúsgombóccal

50 dkg darált pulykahús
2 nagy fej hagyma
2 gerezd reszelt  fokhagyma

bors
friss petrezselyem
olívaolaj
40 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs
40 dkg sütőtök
2 dl fehérbor
1 l alaplé

Az egyik hagymát felkockázzuk, összekeverjük a hússal, fokhagymával, petrezselyemmel, sóval és borssal. Állni hagyjuk egy fél órát, majd apró golyókat formálunk belőle.

Grillen vagy serpenyőben kevés olajon, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

A sütőtököt meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.

A másik hagymát is felaprítjuk és megdinszteljük az olajon egy nagy, mély serpenyőben. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetjük, míg opálossá nem válik.

Hozzáöntjük a fehérbort, és kevergetjük, míg a rizs beszívja.

Végül hozzáadjuk a sütőtököt, majd az alaplevet fokozatosan adagolva: mindig akkor öntünk még hozzá, amikor a rizs a folyadékot beszívta. Folyamatosan kevergetjük. Ha kész, sózzuk, borsozzuk.

A húsgombócokkal tálaljuk.