Szezámmagos pulykamell kecskesajtos sült céklával

Szezámmagos pulykamell kecskesajtos sült céklával

Hozzávalók 4 főre:
50 dkg pulykamell vagy comb
4 közepes cékla
3 ek szezámmag
15 dkg kecskesajt

bors
2 ek szójaszósz
balzsamecet
olívaolaj
friss snidling

A pulykát nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a szójaszószt. Fél órát állni hagyjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a húst és megpirítjuk. Egy másik serpenyőben a szezámmagot pirítunk, majd a húsra szórjuk, alaposan elkeverjük.

A céklákat megmossuk és alufóliába tekerve, a sütőben 180 fokon puhára sütjük kb. 45 perc alatt. A kihűlt céklát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és összekeverjük a kockára vágott kecskesajttal. Megsózzuk és balzsamecettel ízesítjük. A sült pulykával tálaljuk, friss snidlinggel megszórva.