Szicíliai húsgombócok

Szicíliai húsgombócok

80 dkg hámozott paradicsom konzerv
4 gerezd fokhagyma
1/2 dl olívaolaj
1 csokor friss bazsalikom
2 teáskanál oregánó
1/2 teáskanál cayenne bors
4 teáskanál cukor
1 dl száraz vörösbor
só, frissen őrölt bors

50 dkg darált pulykacomb
1 db szikkadt zsemlemorzsa
10 dkg mazsola
10 dkg reszelt parmezán
2 db tojás
zsemlemorzsa
1 teáskanál majoránna
só és frissen őrölt bors

A szószhoz összezúzzuk a fokhagymát és egy magas peremű edényben megfonnyasztjuk az olívaolajon. Ráöntjük a hámozott paradicsomokat, és hozzáadjuk a többi fűszert és a vörösbort. Sózzuk, borsozzuk majd forralás után alacsony lángon kb. 20-30 perc alatt készre főzzük.

Gombócok: A zsemlét vízbe áztatjuk, és egy keverőtálban összeforgatjuk a hússal, a mazsolával, és a többi hozzávalóval. A masszából kb. 4 cm átmérőjű gombócokat formálunk, és egy teflon edénybe forrósított olajon, kb. 10 perc alatt készre sütjük őket.

A megsült gombócokat áttesszük a mártásba, és alacsony lángon kb. 10 perc alatt összefőzzük a mártással.

Szakértelem

Közzétéve

2015-07-10