Szíves-májas nagykagyló

,
Szíves-májas nagykagyló

45 dkg óriás kagylótészta
20 dkg pulykamáj
20 dkg pulykaszív
egy nagyobb fej vöröshagyma
1 dl tejszín
majoránna
oregánó
só, bors
reszelt sajt

A pulykamájat megtisztítjuk majd felkockázzuk. A szívet kettévágjuk, jól átmossuk, és kockákra szeleteljük.

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a májat és a szívet. Fűszerezzük a borssal, majoránnával és oregánóval, majd kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk a belsőségeket. Amikor megpuhult a szív is, sózzuk, és hozzáadjuk a tejszínt, majd beforraljuk vele a mártást.

Amíg főnek a belsőségek, sós vízben megfőzzük a tésztát, majd lecsepegtetjük. Ha minden hozzávaló elkészült, a tésztákba kanalazzuk a tejszínes ragut, és reszelt sajtot szórunk rá.

Tepsibe tesszük a megtöltött tésztákat, és 180 ºC-os sütőben addig sütjük, amíg a sajt rá nem pirul a ragura.