Tárkonyos pulykaragu leves

Tárkonyos pulykaragu leves

400 g pulykamellfilé
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál petrezselyemzöld
1 l csontlé
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1/2 karalábé
1/2 zellergumó
10 dkg csiperkegomba
2 evőkanál liszt
4 evőkanál tejföl
100 ml tejszín
2-3 evőkanál friss tárkonylevél
1-2 evőkanál tárkonyecet
kevés étolaj
só, bors

A pulykahúst felkockázzuk. A hagymát finomra vágjuk, és a felhevített olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és tárkonnyal, majd kevés csontlével felengedjük. Közben megtisztítjuk és felkockázzuk a zöldségeket, a gombákat megfelezzük, majd vékony szeletekre vágjuk. Az összeset a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd a maradék csontlével felengedjük. Kb. fél óra alatt készre főzzük.

A lisztet elkeverjük a tejföllel és egy kis vízzel. Ezzel sűritjük a levest. Tejszínnel dúsítjuk, és tárkonyecettel ízesítjük. Megszórjuk a tárkonnyal.

Szakértelem

Közzétéve

2015-07-10