Ünnepi pulykamáj pástétom

,
Ünnepi pulykamáj pástétom

1 fej hagyma
25 dkg darált pulykahús
50 dkg megtisztított pulykamáj
2 ek olívaolaj
1 kis pohár portói, sherry, vagy édes tokaji bor
1 kk kakukkfű
só, bors
10 dkg vaj
15 dkg szeletelt füstölt bacon
10 dkg aszalt sárgabarack vagy mazsola

Mély serpenyőben, olívaolajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt májat, a darált húst, és kevergetve pár percig pirítjuk. Felöntjük a borral, és tovább főzzük, amíg a máj belül rózsaszínűre sül. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a felkockázott vajat. Robotgépben simára pürésítjük, majd hozzákeverjük a felaprított aszalt barackot vagy mazsolát.
Közben egy terrine formát kibélelünk folpackkal, majd a szalonnacsíkokkal. A pástétomot beletöltjük, a lelógó szalonnacsíkokat ráhajtjuk. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt tálra borítjuk. Kenyérre kenve fogyasztjuk.

Szakértelem

Közzétéve

2016-03-09