Vörösboros hosszúcomb

Vörösboros hosszúcomb

Hozzávalók:
2 db pulyka hosszúcomb
olívaolaj
2 fej hagyma
3 szál sárgarépa
3 szál zellerszár
2 gerezd fokhagyma
2 ág friss rozmaring
friss kakukkfű
5 dl száraz vörösbor
3-5 dl húsleves
só, bors

Elkészítés:
1. A combokat egy nagyméretű serpenyőben, magas hőfokon, olívaolajon körbepirítjuk. Félretesszük.

2. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. Beletesszük a serpenyőbe a zöldfűszerekkel együtt, és közepes hőfokon 5-8 perc alatt megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk.

3. Felöntjük a vörösborral, majd magas lángon kb. felére beforraljuk. Visszatesszük a combokat (bőrös felükkel felfelé), majd felöntjük annyi húslevessel, hogy a combokat kb. ¾-ig ellepje a folyadék. Felforraljuk, majd alacsonyra vesszük a hőfokot, és kb. 2 órán át főzzük.