Töltött gombafejek

Töltött gombafejek

50 dkg friss csiperkegomba
1 tojás
1 fej vöröshagyma
5 dkg pulykamájas
2 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg trappista sajt
só, bors
majoránna
vaj

A gombák szárát kivesszük, a fejeket megtisztítjuk, majd a szárakat apró darabokra vágjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés zsiradékon megdinszteljük. Ha a hagyma szép üvegesre sült, hozzáadjuk a felaprított gomba szárát és puhára pároljuk. A hagymás-gombát ­levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a pulykamájast és az egész tojást. Hozzáadjuk a masszához a zsemlemorzsát, és egyenletesen kikeverjük, majd a majoránnával ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.

A gombafejeket megsózzuk, majd egy serpenyőben olvasztott kevés vajon lepirítjuk. Ha mindkét oldalukon megpirultak, áttesszük egy tepsibe, és megtöltjük őket a masszával. A tetejükre reszelt sajtot szórunk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.