Virslikoszorú

Virslikoszorú

Hozzávalók 4 főre

1 db előre kinyújtott pizzatészta
10-12 db virsli
Mártogatók :paradicsomszósz, tejföl, cheddar szósz
Tálaláshoz rukkola

A tésztát kinyújtjuk, felvágjuk akkora téglalapra, hogy a virsliket egyenként be tudjuk csomagolni a tésztába. Ezután karikára vágjuk azokat,és körbe rendezzük egy tepsin, a közepén egy lyukat hagyva. 200 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. A közepére rukkolát halmozunk.

Currywurst, pulykavirsliből

Currywurst, pulykavirsliből

Hozzávalók 4 főre

16 db pulykavirsli
Ketchup
Currypor
1 db baguette

A virslit megfőzzük. Ketchuppal és baguettel tálaljuk, curryporral megszórjuk.

Virslikoszorú

Virslikoszorú

Hozzávalók 4 főre
1 db előre kinyújtott pizzatészta
10-12 db virsli
Mártogatók :paradicsomszósz, tejföl, cheddar szósz
Tálaláshoz rukkola

A tésztát kinyújtjuk, felvágjuk akkora téglalapra, hogy a virsliket egyenként be tudjuk csomagolni a tésztába. Ezután karikára vágjuk azokat,és körbe rendezzük egy tepsin, a közepén egy lyukat hagyva. 200 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. A közepére rukkolát halmozunk.

 

Currywurst pulykavirsliből

Currywurst pulykavirsliből

Hozzávalók 4 főre
16 db pulykavirsli
Ketchup
Currypor
1 db baguette

A virslit megfőzzük. Ketchuppal és baguettel tálaljuk, curryporral megszórjuk.

 

Pulykahotdog grill zöldségekkel, aiolival (fokhagymás majonézzel)

Pulykahotdog grill zöldségekkel, aiolival (fokhagymás majonézzel)

Személyenként
1 pulykavirsli
1 kis cukkini
1 kápia papprika
Fél fej lilahagyma
1 hot-dog kifli
Aioli:
1 dl majonéz
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
Só, bors
Citromlé
A grillt felforrósítjuk és megkenjük olívaolajjal. A cukkinit hosszában vékony szeletekre, a paprikát csíkokra, a hagymát karikákra vágjuk. A virslit és a zöldségeket meggrillezzük. Sózzuk, borsozzuk.
A zöldségeket és a virslit hosszában bevágott hot-dog kiflibe töltjük. Az aioli hozzávalóit simára keverjük, a hot-doggal kínáljuk.

Cékla saláta

Cékla saláta

2 db cékla
3-4 db alma
4 db pulyka virsli
1/2 citrom leve
1 kávéskanál mustár
1 dl majonéz
2 dl tejföl
1 kávéskanál méz
só, bors

A céklát kockára vágjuk, és forrásban lévő vízbe dobva puhulásig főzzük. Amíg megpuhul a cékla, felkockázzuk az almát is, és megfőzzük a virslit.

A majonézt kikeverjük a tejföllel, ízesítjük a mustárral, a mézzel, a citrom levével, és a fűszerekkel.

Ha megpuhult a cékla, leszűrjük, és megvárjuk míg szobahőmérsékletre hűl. Ezután felkockázzuk a virslit, és egy nagy keverőtálba összeforgatjuk a hozzávalókat. Egy órát állni hagyjuk a hűtőben.