Szerző: Tóth Zoltán | máj 9, 2018
Hozzávalók 4 főre
4 db póréhagyma (kisebb)
4 szelet pulykamellsonka
1 ek vaj
1 ek liszt
2 dl tej
10 dkg parmezán vagy grana padano
Fél citrom leve és reszelt héja
1 ek friss menta
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
ízlés szerint szerecsendió
A pórékat mossuk meg, vágjuk ketté, és forró vízben főzzük puhára kb. 10-15 perc alatt. Szedjük papírtörlőre.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy lábosban melegítsük meg a vajat, dobjuk rá a lisztet, kevergessük habverővel a tejet óvatosan hozzáöntve. Sózzuk, borsozzuk, reszeljünk rá szerecsendiót. Adjuk hozzá a citrom levét, reszelt héját, és az apróravágott mentát. Pár perc után, ha kissé besűrűsödött, zárjuk el a hőt.
Tekerjünk két fél póréhagymát egy szelet sonkába, és pakoljuk egy tűzálló tálra. Öntsük alá a szószt és szórjuk meg reszelt parmezánnal.
20 perc alatt süssük készre.
Szerző: Babák Nikolett | máj 3, 2018
Hozzávalók 4 főre
1 zacskó szeletelt magos kenyér
1 db szívsaláta
1 zacskó rukkola
1 db répa, vékonyan felszeletelve
1 csokor retek, vékonyan felszeletelve
1 marék koktélparadicsom
30 dkg pulykasonka
20 dkg pulykakolbász
Vaj
Só
Bors
Mustár
Ketchup
Majonéz
Az alapanyagok felhasználásával ízlés szerinti szendvicseket készítünk, és egy nagy, hosszúkás jénaiba állítjuk azokat.
Szerző: Babák Nikolett | máj 3, 2018
Hozzávalók 4 főre
4 db póréhagyma (kisebb)
4 szelet pulykamellsonka
1 ek vaj
1 ek liszt
2 dl tej
10 dkg parmezán vagy grana padano
Fél citrom leve és reszelt héja
1 ek friss menta
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
ízlés szerint szerecsendió
A pórékat mossuk meg, vágjuk ketté, és forró vízben főzzük puhára kb. 10-15 perc alatt. Szedjük papírtörlőre.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy lábosban melegítsük meg a vajat, dobjuk rá a lisztet, kevergessük habverővel a tejet óvatosan hozzáöntve. Sózzuk, borsozzuk, reszeljünk rá szerecsendiót. Adjuk hozzá a citrom levét, reszelt héját, és az apróravágott mentát. Pár perc után, ha kissé besűrűsödött, zárjuk el a hőt.
Tekerjünk két fél póréhagymát egy szelet sonkába, és pakoljuk egy tűzálló tálra. Öntsük alá a szószt és szórjuk meg reszelt parmezánnal.
20 perc alatt süssük készre.
Szerző: Babák Nikolett | máj 3, 2018
Hozzávalók 4 főre
1 db előre kinyújtott levelestészta
20 dkg szeletelt pulykamellsonka
2-3 ek aszaltparadicsom-krém
1 tojás a kenéshez
A levelestésztát kiterítjük, megkenjük az aszaltparadicsom-krémmel, rásimítjuk a sonkát és feltekerjük. A tekercset 1-2 centis karikára vágjuk, és sütőpapírral bevont tepsire helyezzük. A felvert tojással megkenjük, és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük 13-15 perc alatt. Salátával és fokhagymás-snidlinges tejföllel kínáljuk.
Szerző: Babák Nikolett | nov 16, 2017
1 db levelestészta
1 ek kecskesajtkrém
1 doboz szeletelt Körös pulykamellsonka
1 tojás
A tésztából egy nagy kört vágunk ki, és megkenjük a sajtkrémmel. Ráhelyezzük a sonkát, és 4 cikkre vágjuk a kört. Kívülről befelé haladva feltekerjük a csíkokat, és megkenjük felvert tojással. 180 fokos sütőben 12 perc alatt aranyabarnára sütjük.
Szerző: Babák Nikolett | nov 10, 2017
4 főre
1 db előre kinyújtott levelestészta
20 dkg brokkoli
15 dkg pulykamellsonka
2 tojás
4 dl tejszín
15 dkg reszelt sajt
só
bors
szerecsendió
A tésztából kis kerek formákba szúrjuk ki a tésztát, és 180 fokos sütőben 8 percet elősütjük. A brokkolit rózsáira szedjük, és megpároljuk. A sonkát felcsíkozzuk. A tejszínt elkeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele. A tésztára helyezünk a brokkoliból és a sonkából, ráöntjük a tejszínes keveréket, megszórjuk a reszelt sajttal. Visszatoljuk a sütőbe, és 20 perc alatt készre sütjük.
Szerző: gallicoop | júl 6, 2016
4 tortillalap
1 csomag pulyka mellsonka
Római saláta
Majonéz
Fekete olajbogyó
Paradicsom
A tortillalapokat megkenjük majonézzel, beterítjük salátalevéllel, sonkával, vékonyra szelt paradicsommal, és feltekerjük.
Szerző: gallicoop | júl 6, 2016
6 szelet pulykasonka
6 tojás
1 ek olívaolaj
Só, bors
A muffintepsi mélyedéseit olajjal megkenjük, és a pulykasonkaszeleteket belenyomkodjuk, kosarat formázva. A tojásokat egyenként a mélyedésekbe ütjük. 180 fokos sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Sózzuk, borsozzuk tetszés szerint.
Szerző: gallicoop | júl 6, 2016
Szendvicsenként:
2 szelet kenyér
vaj
4 szelet pulykasonka vagy maradék sült pulykahús
2 szelet sajt
Mustár
1 db csemeguborka
Spenótlevelek
1 tojás
A kenyérszeleteket mindkét oldalukon megvajazzuk, egyik oldalukat megkenjük mustárral, ráhelyezünk 1-1 szelet sajtot, az egyikre tesszük a sonkaszeleteket, az uborkaszeleteket és a spenótleveleket. Összezárjuk. Forró serpenyőn mindkét oldalukat megsütjük, míg a sajt meg nem olvad. Közben egy másik serpenyőben tükörtojást készítünk. Tálaláskor a szendvics tetejére helyezzük.
Szerző: gallicoop | júl 6, 2016
30 dkg pulykamell- vagy combfilé
6 dl húsleves
3 paradicsom
1 babérlevél
15 dkg pulyka vékonykolbász, szeletelve
Olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál szárzeller
1 paprika
2 dl rizs
1 tk tabasco szósz
A tetejére: újhagyma
A húst falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben olajon megpirítjuk a kolbászkarikákkal együtt. Félretesszük.
Ezután olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a felaprított zellszárat és a felaprított paprikát. Pár percig kevergetve pirítjuk. Ezután hozzákeverjük a rizst, a tabascot, és a felkockázott paradicsomot. Beleteszzük a babérlevelet, és felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, és 20 percig lassú tűzön főzzük. Mikor a rizs megpuhult, összekeverjük a hússal és a kolbásszal. A tetejét megszórjuk felkarikázott újhagymával.