Fűszeres pulykaszív

Fűszeres pulykaszív

10-12 db pulykaszív
olaj
2 fej vöröshagyma

bors
oregánó
szerecsendió
bazsalikom

A pulykaszívet félbevágjuk, alaposan átmossuk, hogy ne maradjon benne alvadt vér, majd egyforma nagyságú apró darabokra vágjuk.

A felforrósított olajba rakjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát, megdinszteljük, majd beletesszük az  apróra vágott szíveket. Megsózzuk, borsozzuk, összekeverjük és megvárjuk, hogy egy kis levet engedjen, ha szükséges, öntünk még alá vizet, majd lefedve a lábast puhára főzzük.

Amikor majdnem kész, ízesítjük oregánóval, frissen reszelt szerecsendióval és bazsalikommal. Összeforraljuk a fűszerekkel, és melegen tálaljuk.

Szíves-májas nagykagyló

Szíves-májas nagykagyló

45 dkg óriás kagylótészta
20 dkg pulykamáj
20 dkg pulykaszív
egy nagyobb fej vöröshagyma
1 dl tejszín
majoránna
oregánó
só, bors
reszelt sajt

A pulykamájat megtisztítjuk majd felkockázzuk. A szívet kettévágjuk, jól átmossuk, és kockákra szeleteljük.

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a májat és a szívet. Fűszerezzük a borssal, majoránnával és oregánóval, majd kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk a belsőségeket. Amikor megpuhult a szív is, sózzuk, és hozzáadjuk a tejszínt, majd beforraljuk vele a mártást.

Amíg főnek a belsőségek, sós vízben megfőzzük a tésztát, majd lecsepegtetjük. Ha minden hozzávaló elkészült, a tésztákba kanalazzuk a tejszínes ragut, és reszelt sajtot szórunk rá.

Tepsibe tesszük a megtöltött tésztákat, és 180 ºC-os sütőben addig sütjük, amíg a sajt rá nem pirul a ragura.