Hozzávalók 4 főre:
50 dkg darált pulykahús
1 db lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 ek olívaolaj
2 ek sűrített paradicsom
3 dl húsleves (kockából is jó)
2 ág friss rozmaring
2 ág friss kakukkfű
1 csokor friss petrezselyem
20 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó
1 kg burgonya (főzni való)
10 dkg puha vaj
1,5 dl tej
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A krumplit meghámozzuk , és apró kockára vágva annyi sós vízben, amennyi ellepi puhára főzzük.
Egy mélyebb serpenyőben a forró olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott lila- és fokhagymát. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Belereszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk a húslevest és a sűrített paradicsomot és közepes lángon főzzük.
Közben beleszórjuk az apróra vágott rozmaringot, kakukkfüvet, petrezselymet, és jól elkeverjük. A végén a zöldborsót is hozzáadjuk, és még 5 percig főzzük.
A megfőtt burgonyát lecsepegtetjük, áttörjük krumplinyomóval, hozzáadjuk a vajat, a tejet, és alaposan elkeverjük. Ízlés szerint megsózzuk még.
Egy mély, hőálló tálba beleöntjük a húsos ragut, rákanalazzuk a pürét, és a tetejét villával megcsíkozzuk , hogy csinosan megpiruljon. Kb. 35 perc alatt készre sütjük.