Szerző: Tóth Zoltán | máj 8, 2018
Hozzávalók 4 főre
1 l húsleves
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
10 dkg pulyka kolbász
2 db babérlevél
1 db piros kaliforniai vagy pritaminpaprika
20 dkg megtisztított garnélarák
4 db paradicsom
1 tk őrölt pirospaprika
30 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs)
1 csokor petrezselyem
1 ek olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors
1 csipet sáfrány
Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd a karikára vágott kolbászt, a felkockázott kaliforniai paprikát, és a paradicsomot.
Szórjuk rá a rizst, öntsük fel a húslevessel, tegyük bele a sáfrányt, pirospaprikát, sót, frissen örölt borsot, babérlevelet.
Főzzük készre a rizst, rázogatva, apránként hozzáöntve a húslevest. Közben, kb. 5 perccel azelőtt, hogy a rizs megpuhult, tegyük bele a rákot.
Apróra vágott petrezselyemmel és citromkarikával tálaljuk.
Szerző: Babák Nikolett | máj 3, 2018
Hozzávalók 4 főre
1 zacskó szeletelt magos kenyér
1 db szívsaláta
1 zacskó rukkola
1 db répa, vékonyan felszeletelve
1 csokor retek, vékonyan felszeletelve
1 marék koktélparadicsom
30 dkg pulykasonka
20 dkg pulykakolbász
Vaj
Só
Bors
Mustár
Ketchup
Majonéz
Az alapanyagok felhasználásával ízlés szerinti szendvicseket készítünk, és egy nagy, hosszúkás jénaiba állítjuk azokat.
Szerző: Babák Nikolett | máj 3, 2018
Hozzávalók 4 főre
6 db tv paprika
5 db paradicsom
1 tk vaj
1 fej hagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors
10 dkg vékonyan felszelt pulykakolbász-karika
20 dkg köles
4 szelet pulykamell
Szárnyas fűszersó
olívaolaj
1 csokor petrezselyem a tálaláshoz
Egy serpenyőben kevés olívaolajon süssük meg a befűszerezett pulykamellszeleteket. Tegyük félre. A kölest kétszer annyi vízben főzzük puhára. Szűrjük le.
Egy serpenyőben a vajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a vékonyra szelt kolbászt. Tegyük hozzá a karikára vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk.
Tegyünk hozzá egy deci vizet, takarjuk le, pároljuk közepes lángon.
A paradicsomokat metsszük be kereszt irányban egyik felükön. Tegyük forró vízbe egy-két percig, majd könnyedén húzzuk le a héját. Vágjuk apróra.
A paradicsomot tegyük a paprikához, főzzük puhára. A kölest a hússal és a lecsóval tálaljuk, petrezselyemmel megszórjuk.
Szerző: Babák Nikolett | máj 3, 2018
Hozzávalók 4 főre
1 l húsleves
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
10 dkg pulyka kolbász
2 db babérlevél
1 db piros kaliforniai vagy pritaminpaprika
20 dkg megtisztított garnélarák
4 db paradicsom
1 tk őrölt pirospaprika
30 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs)
1 csokor petrezselyem
1 ek olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors
1 csipet sáfrány
Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd a karikára vágott kolbászt, a felkockázott kaliforniai paprikát, és a paradicsomot.
Szórjuk rá a rizst, öntsük fel a húslevessel, tegyük bele a sáfrányt, pirospaprikát, sót, frissen örölt borsot, babérlevelet.
Főzzük készre a rizst, rázogatva, apránként hozzáöntve a húslevest. Közben, kb. 5 perccel azelőtt, hogy a rizs megpuhult, tegyük bele a rákot.
Apróra vágott petrezselyemmel és citromkarikával tálaljuk.
Szerző: Babák Nikolett | máj 3, 2018
Hozzávalók 4 főre
40 dkg felsőcombfilé
1 db lilahagyma
1 db pulyka pároskolbász
Só
Bors
80 dkg sütni való burgonya
1 marék friss kakukkfű
Olívaolaj
A húst 2×2 centis kockára vágjuk, a lilahagymát és a kolbászt felkarikázzuk. A húst befűszerezzük, és a hagymával, kolbásszal nyársra húzzuk. Forró grillen vagy 180 fokos sütőben készre sütjük. A burgonyát hajszálvékonyan felkarikázzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk. Sóval, borssal, kakukkfűvel megszórjuk, olívaolajjal átforgatjuk, és 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.
Szerző: Babák Nikolett | nov 15, 2017
Hozzávalók 4 főre:
1 l húsleves (kockából is jó)
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
10 dkg pulyka pároskolbász
40 dkg pulykamell
2 db babérlevél
1 db piros kaliforniai vagy pritaminpaprika
4 db paradicsom
1 tk őrölt pirospaprika
30 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs
1 csokor petrezselyem
1 ek olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors
1 csipet sáfrány
Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd a karikára vágott kolbászt, a felkockázott húst, kaliforniai paprikát, és a paradicsomot.
Szórjuk rá a rizst, öntsük fel a húslevessel, tegyük bele a sáfrányt, pirospaprikát, sót, frissen őrölt borsot, babérlevelet.
Főzzük készre a rizst, rázogatva, apránként hozzáöntve a húslevest.
Apróra vágott petrezselyemmel és citromkarikával tálaljuk.
Szerző: gallicoop | júl 6, 2016
2 ek olívaolaj
20 dkg pulyka vékonykolbász
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l húsleves
5 szem burgonya
1 nagy paradicsom
1 paprika
Ízlés szerint tejföl
Egy lábosban, olajon megdinszteljük a felaprított hagymát a felaprított fokhagymával. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát. Engedjük fel 1 l húslevessel, és forraljuk fel. Közben hámozzuk meg és kockázzuk fel a burgonyát, és ezt is adjuk a leveshez. Főzzük, míg a burgonya meg nem puhul, majd keverjük bele a felkarikázott kolbászt. Forraljuk fel még egyszer, majd tálaljuk, ízlés szerint tejföllel.
Szerző: gallicoop | júl 6, 2016
30 dkg pulykamell- vagy combfilé
6 dl húsleves
3 paradicsom
1 babérlevél
15 dkg pulyka vékonykolbász, szeletelve
Olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál szárzeller
1 paprika
2 dl rizs
1 tk tabasco szósz
A tetejére: újhagyma
A húst falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben olajon megpirítjuk a kolbászkarikákkal együtt. Félretesszük.
Ezután olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a felaprított zellszárat és a felaprított paprikát. Pár percig kevergetve pirítjuk. Ezután hozzákeverjük a rizst, a tabascot, és a felkockázott paradicsomot. Beleteszzük a babérlevelet, és felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, és 20 percig lassú tűzön főzzük. Mikor a rizs megpuhult, összekeverjük a hússal és a kolbásszal. A tetejét megszórjuk felkarikázott újhagymával.
Szerző: gallicoop | júl 10, 2015
1/2 csomag leveles tészta
50 dkg csiperkegomba
30 dkg füstölt pulykakolbász
2 gerezd fokhagyma
6 dl tej
3 babérlevél
3 evőkanál étkezési keményítő
2 teáskanál szárított kakukkfű
2 evőkanál vaj
só, bors
1 tojássárgája
A tejet felforraljuk a babérlevéllel és egy kis sóval. A vajat megolvasztjuk, puhára pároljuk rajta a gombát. Közben hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel. Mikor a gomba megpuhult, hozzáadjuk a ledarált füstölt pulykakolbászt, megszórjuk a keményítővel, felöntjük a tejjel. Addig főzzük kevergetve, míg a massza besűrűsödik.
A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, 8-10 részre vágjuk. Mindegyikre arányos mennyiségű gombás-kolbászos krémet kanalazunk, majd ügyesen egymásra hajtjuk a csücsköket, nehogy a töltelék kifolyjon. A batyuk tetejét megkenjük tojással, és 190 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük, friss salátával tálaljuk.
Szerző: gallicoop | júl 10, 2015
1/2 fej fehér- vagy kelkáposzta
1 l húsalaplé
Körös vastag pulykakolbász
2 evőkanál cukor
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 zellerlevél
1 evőkanál kapor
1 teáskanál őrölt kömény
1 evőkanál fehérborecet
2 dl főzőtejszín
só, bors
A káposztát csíkokra vágjuk, és átmossuk. A hagymát, fokhagymát kockára vágva kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zellert, és a cukorral karamellizáljuk. Ezután rátesszük a káposztát, és jól összeforgatjuk. Felöntjük a húsalaplével, hozzáadjuk a babérlevelet, kaprot és addig főzzük amíg a káposzta meg nem puhul. Húzzuk le a tűzről, és botmixerrel pürésítsük. Ízesítsük ecettel, sóval, borssal, majd keverjük hozzá a tejszínt. Tegyük vissza a tűzre és egy-két perc alatt forraljuk készre.
Amíg fő a leves készítsük el a kolbász chips-szet: a Körös vastag pulykakolbászt vékony szeletekre vágjuk majd a szeleteket egy vastag serpenyőben addig pirítjuk, míg ropogóssá nem válnak. Miután elkészültek, papír törlőkendőre szedjük, és a megmaradt zsiradékot felitatjuk róluk, majd a kész levesbe tálaljuk őket.
Fehér kenyérrel kínáljuk.