Skip to main content

Glazed ground turkey with mashed potatoes

Glazed ground turkey with mashed potatoes

Hozzávalók 4 főre:

A fasírthoz:

  • 50 dkg darált pulykacomb
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • másfél gerezd fokhagyma
  • másfél ek ketchup
  • másfél ek petrezselyem
  • 4 dkg panko morzsa
  • 4 cl tej
  • háromnegyed tk só
  • fél tk bors
  • fél tk pirospaprika

A mázhoz:

  • 9 dkg ketchup
  • háromnegyed tk ecet
  • másfél ek méz
  • negyed tk fokhagymapor
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

A hagymát és a petrezselymet aprítsuk össze, a fokhagymát zúzzuk össze, majd keverjük össze a fasírt minden hozzávalóját egy tálban, míg homogén massza nem lesz belőle. Formázzunk körülbelül 6 cm átmérőjű golyókat és tegyük őket a tepsire. Toljuk a sütőbe, majd 20 percig süssük.

A máz hozzávalóit keverjük össze egy tálkában.

Ha letelt a 20 perc, vegyük ki a fasírtokat, kenjük rá a ketchupos mázat, majd tegyük vissza sülni 10-15 percig, míg szép pirult nem lesz a teteje.

Tálaljuk burgonyapürével és frissen vágott zöldekkel.

Jó étvágyat!