09/04/24
Glazed ground turkey with mashed potatoes
Hozzávalók 4 főre:
A fasírthoz:
- 50 dkg darált pulykacomb
- fél fej vöröshagyma
- 1 db tojás
- másfél gerezd fokhagyma
- másfél ek ketchup
- másfél ek petrezselyem
- 4 dkg panko morzsa
- 4 cl tej
- háromnegyed tk só
- fél tk bors
- fél tk pirospaprika
A mázhoz:
- 9 dkg ketchup
- háromnegyed tk ecet
- másfél ek méz
- negyed tk fokhagymapor
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A hagymát és a petrezselymet aprítsuk össze, a fokhagymát zúzzuk össze, majd keverjük össze a fasírt minden hozzávalóját egy tálban, míg homogén massza nem lesz belőle. Formázzunk körülbelül 6 cm átmérőjű golyókat és tegyük őket a tepsire. Toljuk a sütőbe, majd 20 percig süssük.
A máz hozzávalóit keverjük össze egy tálkában.
Ha letelt a 20 perc, vegyük ki a fasírtokat, kenjük rá a ketchupos mázat, majd tegyük vissza sülni 10-15 percig, míg szép pirult nem lesz a teteje.
Tálaljuk burgonyapürével és frissen vágott zöldekkel.
Jó étvágyat!