Pulykamell fűszeres morzsában, sütőtökös kecskesajtos rizottóval

Hozzávalók:

 50 dkg pulykamell

15 dkg pankó morzsa

10 dkg lyoni hagyma

1 fél kávéskanál kurkuma

1 fél kávéskanál cayenne bors

4 szem koriander mag

20 dkg rizottó rizs

1 liter húsleves

30 dkg sült sütőtök

1 db újhagyma

10 dkg parmezán

10 dkg kecskesajt

4 evőkanál tökmagolaj

só, feketebors

1 dl olívaolaj

2 db zsályalevél

1 dl fehérbor

A pulykamellet 30 percig 10 % sóoldatba rakjuk. Leszűrjük, majd konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Ettől különösen szaftos lesz, ha nem sütjük túl.

Serpenyőben felolvasztjuk a vajat és az olajat, majd beletesszük a pulykamellet. Borsozzuk, végül néhány perc alatt készre sütjük. Sütés után legalább 5 percig pihentetjük.

Fűszeres morzsa:

Száraz serpenyőben megpirítjuk a pankó morzsát, koriandermagot, lyoni hagymát, kurkumát, cayenne borst.

Rizottó:

Az újhagymát felkarikázzuk, rádobjuk a vajat és kevergetjük, míg a hagyma megfonnyad. Rászórjuk a riszt. Összekeverjük, ráöntjük a bort és megvárjuk amíg a rizs beszívja.

Ezután merőkanalanként adagoljuk hozzá a húslevest, mindig megvárva, hogy a rizs felszívja.

A legvégén hozzáadjuk a sütőtökpürét (ehhez előzőleg sütőben puhára sütjük, végül pürésítjük a

tököt) a finomra vágott zsályát, valamint a vajat és a reszelt parmezánt.

Tálalás:

A pulykamellet megszórjuk a ropogós morzsával, a rizottó tetejére tökmagolajat locsolunk és friss kecskesajtot csipkedünk.

Jó étvágyat!

Szakértelem

Közzétéve

2021-12-16