
Kék szalag – avagy a cordon bleu nyomában
A cordon bleu története A cordon bleu kifejezés hallatán bizonyára rögtön eszünkbe jutnak a sajttal és sonkával töltött, panírozott hússzeletek. De vajon honnan ered ennek
Kezdőlap / Gallicoop Blog
A cordon bleu története A cordon bleu kifejezés hallatán bizonyára rögtön eszünkbe jutnak a sajttal és sonkával töltött, panírozott hússzeletek. De vajon honnan ered ennek
A fehérje elsősorban az izmaink építőanyaga, testünk körülbelül 100 különböző fehérjéből áll, amelyek fontos szerepet játszanak a sejtfunkciókban. A fehérje az egyik legfontosabb makrotápanyag, kialakulásában
Argentína nevét a hódító felfedezések korában, a 16. században kapta, mivel az ottani indiánok kincsként ezüstöt (latinul: argentum) tartottak, és a hódítók abban reménykedtek, hogy jelentős mennyiséget találnak itt belőle. Argentínát először
Magyarországon csak akkor kerülhet egy hőkezelt húskészítmény párizsiként forgalomba, ha megfelel a Magyar Élelmiszerkönyv kritériumainak. Nézzük meg, milyen az igazi párizsi! A Nébih Szupermenta összefoglalója
Sokan állítják meglepő magabiztossággal, hogy a húsfogyasztás kifejezetten káros az egészségünkre. De vajon igazuk van? Súgunk: nincs! A rendszeres és mértékletes húsfogyasztás elengedhetetlen az egészséges
1. A vadpulykák tudnak repülni Elterjedt tévhit, hogy a pulykák nem tudnak repülni (valószínűleg azért, mert a földön táplálkoznak), de a vadpulykákról köztudott, hogy akár