Skip to main content

Pulykában az egészség?

Pulykában az egészség?

Ki ne szeretne egészséges, de mégis tápláló és finom vacsorát készíteni? Pulykahús felhasználásával az előbbi kritériumok mindegyikének eleget tudunk tenni. A különböző fűszerezések és elkészítési módok csodálatos ételek végtelen tárházát nyújtják a számunkra. Amellett viszont, hogy a pulykából készült ételek rendkívül finomak, az egészségünkre is jótékony hatással vannak. A pulykahús világszerte népszerű fehérjeforrás, hiszen a pulyka húsa tápláló, mégsem terheli a szív- és érrendszert, s telített zsírsavakban is bővelkedik. A pulykahús a B-vitaminok teljes palettáját tartalmazza, különösen sokat a B3-, és B6-vitaminokból: ezek a vitaminok létfontosságú szerepet töltenek be egészségünkben és az energia-anyagcserétől az idegműködésen át a hormontermelésig számtalan alapvető folyamatban vesznek részt. A pulykahús rendkívül gazdag ásványi anyagokban, szelénben, cinkben és foszforban is, valamint tartalmaz magnéziumot és káliumot. A szelén többek között fontos szerepet játszik a normális hormonszint fenntartásában és a pajzsmirigy betegségek elleni védelmében. A pulykafogyasztás az anyagcsere-folyamatok gyorsulása mellett a B3 és B6 vitaminoknak köszönhetően enyhítheti a krónikus székrekedést és javíthatja a belek működését. A szárnyas húsában található magas fehérjeszám a megfelelő vércukorszint fenntartásához is jelentősen hozzájárul.

Forrás