Skip to main content

Magyar élelmiszer, amit Dubajtól Kínáig az asztalra tennének

Magyar élelmiszer, amit Dubajtól Kínáig az asztalra tennének

„Mivel túltelített Európa, érdemi alternatív felvevőpiacokat kell keresni, ilyen lehet számunkra a Távol-Kelet és az arab térség is – mondta az Indexnek Ruck János, a szarvasi pulykafeldolgozó Gallicoop Zrt. vezérigazgatója. Úgy látja, a sikeres exportnak az is a kulcsa, hogy ne pulykacombot szállítsanak más országokba, hanem magas minőségű konyhakész húsételeket. Ehhez viszont 50-60 milliárd forintos befektetésre van szükség, amit 2028-ig meg is valósítanak. Szóba került az ázsiai vendégmunkások beilleszkedése is.”

Interjút készített az Index.hu Ruck Jánossal, a Gallicoop Zrt. vezérigazgatójával. A cikk ide kattintva érhető el.

Forrás: Index.hu