Skip to main content

Sportsikerek – dobogón a Gallicoop munkatársai

Sportsikerek – dobogón a Gallicoop munkatársai

A Holt-Körös megannyi sportlehetőséget tartogat a Szarvason és környékén lakók számára. Rendszeresen kajakok, kenuk, sup-ok szelik át a folyót, pár éve pedig ütemes dobolásra is felkaphatják fejüket a vízparton pihenők. A színes sárkányhajók több fős legénységgel, dobossal üde színfoltjai lettek városunknak. A kezdeti néhány fős egyesület ma már jelentős létszámmal büszkélkedhet, és még jelentősebb sikerekkel. A Körös Dragon SE augusztus 19-én rendezte meg első idei nyílt vízi versenyét, ahol 200 méteren mérték össze tudásukat az I. Szarvasi Sárkányhajó Fesztiválra érkező csapatok.

A szervezők két mix kategóriában hirdették meg a versenyt, külön a profiknak és az amatőröknek. A rendezvényre a Gallicoop egy 20 fős, amatőr csapatot állított össze, a kötelező 6 fős női legénységgel. Ebben a kategóriában összesen 6 csapat indult. A verseny előtti hetekben munkatársaink igyekeztek minél több edzésen részt venni, és eltanulni a sárkányhajózás trükkjeit. A fél napos rendezvényen a Gallicoop lelkes csapata a dobogóra is felállhatott, a kollégák nyakába ezüstérmek kerültek.

A fesztivál rendezői a sikerre való tekintettel már a folytatáson gondolkodnak, a munkatársak pedig örülnek a csapatmunka gyümölcsének, miközben a következő kihívásra készülnek.