Skip to main content

Receptek

2025.05.08

Chili con carne

Pulykamell

Hozzávalók 4 főre:

  • 500 g darált pulykahús
  • 1 konzerv vörösbab (kb. 240 g leszűrve)
  • 1 konzerv kukorica (kb. 150 g leszűrve)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv (400 g)
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 csipet cayenne bors (vagy ízlés szerint)
  • Só, bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Friss koriander
  • 1 lime

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Rádobjuk a darált pulykahúst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a fűszereket – köményt, füstölt paprikát, cayenne borsot –, majd a sűrített paradicsomot, a hámozott paradicsomot levével együtt, és alaposan elkeverjük. Lefedve kb. 15 percig főzzük, majd belekeverjük a leszűrt vörösbabot és kukoricát. További 5-10 perc alatt összefőzzük az ízeket. Ízlés szerint friss korianderrel megszórva, lime-mal és tortillával tálaljuk.

Jó étvágyat!

GALLICOOP Tipp: A darált pulykahús könnyedebb alternatíva a marhahúshoz képest, miközben kiválóan felveszi a fűszereket és szaftos marad – így a klasszikus mexikói hangulat garantált!