Chili con carne
Hozzávalók 4 főre:
- 500 g darált pulykahús
- 1 konzerv vörösbab (kb. 240 g leszűrve)
- 1 konzerv kukorica (kb. 150 g leszűrve)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz hámozott paradicsom konzerv (400 g)
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 csipet cayenne bors (vagy ízlés szerint)
- Só, bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- Friss koriander
- 1 lime
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Rádobjuk a darált pulykahúst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a fűszereket – köményt, füstölt paprikát, cayenne borsot –, majd a sűrített paradicsomot, a hámozott paradicsomot levével együtt, és alaposan elkeverjük. Lefedve kb. 15 percig főzzük, majd belekeverjük a leszűrt vörösbabot és kukoricát. További 5-10 perc alatt összefőzzük az ízeket. Ízlés szerint friss korianderrel megszórva, lime-mal és tortillával tálaljuk.
Jó étvágyat!
GALLICOOP Tipp: A darált pulykahús könnyedebb alternatíva a marhahúshoz képest, miközben kiválóan felveszi a fűszereket és szaftos marad – így a klasszikus mexikói hangulat garantált!