Cukkini csónakok darált pulykahússal, paradicsommal, bazsalikommal és sajttal töltve
Pulyka darálthús
Hozzávalók 4 főre:
- 2 db cukkini
- 45 dkg darált pulykahús
- 2-3 db paradicsom
- 20 dkg Szarvasi Caciotta prémium érlelt sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 dl paradicsomszósz
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk oregano
- 1 tk bazsalikom
- 1-2 marék friss bazsalikom
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, majd ízesítjük sóval, borssal, oreganoval, bazsalikommal és fokhagymával. Miután a hús kifehéredetett, hozzáadjuk a paradicsomszószt és kb. 20-25 percig főzzük.
A cukkiniket megmossuk, hosszában félbevágjuk, és a belsejüket kikaparjuk. A csónakokat besózzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megtöltjük a darált hússal, majd ráhelyezzük a karikára vágott paradicsomokat, megszórjuk friss bazsalikommal és végül reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!