Fűszeres pulykaszárnyak
Hozzávalók:
- 8 pulykaszárny (kb. 1 kg)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál paprikapor
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál hagymapor
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1/2 teáskanál cayenne bors (opcionális, ha szereted a csípőset)
- Só és bors ízlés szerint
- 1 citrom (leve)
- 1 evőkanál méz (opcionális, édesebb ízért)
- Friss petrezselyem (aprítva, tálaláshoz)
Elkészítés:
A pulykaszárnyakat alaposan mosd meg, majd szárítsd meg papírtörlővel. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra (180 °C légkeveréses). Egy kis tálban keverd össze a paprikaport, fokhagymaport, hagymaport, őrölt köményt, szárított oregánót, szárított bazsalikomot, cayenne borsot (ha használod), sót és borsot. Tedd a pulykaszárnyakat egy nagy tálba, öntsd rá az olívaolajt, és alaposan forgasd össze, hogy minden szárnyat bevonjon az olaj. Szórd rá a fűszerkeveréket, és jól dörzsöld bele a szárnyakba, hogy egyenletesen fedje őket. Helyezd a fűszeres pulykaszárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd őket az előmelegített sütőben 35-40 percig, vagy amíg a bőr ropogós és aranybarna, és a hús teljesen átsült. Félidőben érdemes megfordítani őket, hogy egyenletesen süljenek. Ha szeretnéd, a sütés végén locsolhatsz egy kis citromlevet és mézet a szárnyakra, hogy egy kis extra ízt adjon. Tálald a kész pulykaszárnyakat friss aprított petrezselyemmel megszórva. Körettel, például salátával vagy sült burgonyával, de önmagában is bátran fogyasztható.
Jó étvágyat!