Gyömbéres-bazsalikomos húsgombócleves
Hozzávalók:
1 liter pulykaaprólék leves, leszűrve
2 db répa
2 szál szárzeller
20 dkg rizstészta
1 ek halszósz
2 ek szójaszósz
a gombócokhoz:
1 tojás
30 dkg darált pulykahús
2 gerezd fokhagyma, átpréselve
1 kis darab gyömbér, lereszelve
1 marék friss bazsalikom, apróra vágva
1 szikkadt zsemle, kevés vízbe áztatva, kicsavarva
só
bors
Elkészítés:
A gombóc hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. Az átszűrt levest felforraljuk, gombócokat formálunk a húsos masszából, és beletesszük azokat a levesbe. 10 percig főzzük, majd kiszedjük a gombócokat. A levest ismét leszűrjük, és beletesszük a vékony karikára vágott répát és zellert. Főzzük 5-7 percig, hogy még a zöldségek roppanósak maradjanak, a gombócokat is visszatesszük bele, halszósszal és szójaszósszal ízesítjük. . A rizstésztát forró vízben készre főzzük a csomagoláson feltüntetettek szerint. Leszűrjük, és tányérokba tesszük. Rámerjük a levest és így tálaljuk.