Kapros pulykafasírt
Hozzávalók 4 főre:
- 500 g darált pulykahús
- 1 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 tojás
- 1 csokor friss kapor, apróra vágva (kb. 2-3 evőkanál)
- 1 szelet szikkadt kenyér vagy 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 50 ml tej
- 1 evőkanál mustár
- Só ízlés szerint
- Frissen őrölt fekete bors
- 2 evőkanál olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
Először áztass be egy szelet szikkadt kenyeret a tejbe, majd nyomkodd ki, vagy ha zsemlemorzsát használsz, keverd össze a tejjel. Egy nagy tálban keverd össze a darált pulykahúst, az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a tojást, az apróra vágott friss kaprot, a mustárt, valamint a tejben áztatott és kinyomkodott kenyeret vagy a tejjel elkevert zsemlemorzsát. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd alaposan dolgozd össze a keveréket, hogy minden hozzávaló jól elkeveredjen. Formázz közepes méretű fasírtokat a keverékből, kb. 8-10 darabot. Melegíts fel olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon, majd süsd a fasírtokat mindkét oldalukon aranybarnára, körülbelül 5-7 percig oldalanként, amíg teljesen átsülnek. Tálald a kapros pulyka fasírtokat friss salátával, főtt burgonyával vagy bármilyen kedvelt körettel.
Jó étvágyat!