Kijevi pulykamell
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg pulykamell filé
- 3 db tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom reszelt héja
- só, bors ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat tegyük egy keverőtálba. A petrezselymet és bazsalikomot vágjuk apróra és keverjük a vajhoz, majd reszeljük bele a citromhéjat, a fokhagymát és a szerecsendiót is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Miután egyenletesre kikevertük, borítsuk egy folpackra, tekerjük be szorosan és tegyük a hűtőbe.
A pulykamelleket klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezután vegyük ki a hűtőből a fűszeres vajat, osszuk egyenlő részekre, majd helyezzünk belőle egy-egy darabot a pulykamell szeletekre. A hússzeleteket tekerjük fel szorosan, ezután csavarjuk folpackba és tegyük kb. 1 órára a fagyasztóba. Miután kivettük, panírozzuk be őket, majd süssük ki forró olajban. Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!