Különleges pulykaburger
Receptek
Hozzávalók 8 főre:
Húspogácsához:
- 1 kg darált pulykahús (comb)
- 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 1 fej vöröshagyma (finomra vágva)
- 1 db tojás
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 1 teáskanál füstölt paprika
- Só, bors
- 1 evőkanál olívaolaj (sütéshez)
Szósz:
- 200 g görög joghurt
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál friss citromlé
- Só bors
Töltelék és buci:
- 16 szelet cheddar sajt
- 2 nagy avokádó (szeletelve)
- 4 kis fej lilahagyma
- 4 nagy paradicsom
- 1 kis üveg savanyított jalapeno
- 10 dkg rukkola
- 10 dkg bébispenót
- 8 db hamburger zsemle
Elkészítés:
Keverd össze a darált húst a többi hozzávalóval, és formálj 8 db pogácsát. Tedd őket a hűtőbe 15 percre. A szósz hozzávalóit is keverd össze. A félbevágott zsemléket pirítsd aranybarnára, a húspogácsákat pedig süsd oldalanként 5-6 percig. Ha ezekkel megvagy kezdődhet is a burgerek összeállítása. Kenj szószt a zsemle aljára, majd jöhet rukkola és spenót, pogácsa, paradicsom, hagyma, avokádó, jalapeño, még egy kis szósz, végül a zsemle teteje.
Jó étvágyat!