Lasagne pulykahúsból
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg darált pulykahús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg lasagne tészta
- 6 dkg konzerv paradicsom
- 25 dkg Cervinus Ideale sajt
- 5 dl tej
- 10 dkg vaj
- 5 ek liszt
- 2 tk oregánó
- 2 tk bazsalikom
- 4 ek olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük kevés olajon, majd hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát és a pulykahúst is. Addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik, közben sózzuk és borsozzuk. Ezután ráöntjük a paradicsomot, ízesítjük oregánóval és bazsalikommal, majd fedő alatt kb 30 percig főzzük.
A besamelmártáshoz egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett a tejet is hozzáöntjük. Sózzuk, és addig főzzük, ameddig besűrűsödik.
Egy hőálló edényt kiolajozunk, majd elhelyezünk az aljára egy réteg lasagne tésztát. Erre teszünk a húsos keverékből és öntünk rá a besamelből. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak, de arra figyeljünk, hogy a tetejére a húsos szósz kerüljön. Ezt megszórjuk sajttal, majd mehet is a sütőbe.
180°C-on kb 45-50 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!