Skip to main content

Receptek

2024.01.12

Lasagne pulykahúsból

Pulyka darálthús

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg darált pulykahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg lasagne tészta
  • 6 dkg konzerv paradicsom
  • 25 dkg Cervinus Ideale sajt
  • 5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 5 ek liszt
  • 2 tk oregánó
  • 2 tk bazsalikom
  • 4 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük kevés olajon, majd hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát és a pulykahúst is. Addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik, közben sózzuk és borsozzuk. Ezután ráöntjük a paradicsomot, ízesítjük oregánóval és bazsalikommal, majd fedő alatt kb 30 percig főzzük.

A besamelmártáshoz egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett a tejet is hozzáöntjük. Sózzuk, és addig főzzük, ameddig besűrűsödik.

Egy hőálló edényt kiolajozunk, majd elhelyezünk az aljára egy réteg lasagne tésztát. Erre teszünk a húsos keverékből és öntünk rá a besamelből. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak, de arra figyeljünk, hogy a tetejére a húsos szósz kerüljön. Ezt megszórjuk sajttal, majd mehet is a sütőbe.

180°C-on kb 45-50 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!