Lencseleves pulykakolbásszal
Hozzávalók 4 főre:
- 30 dkg lencse
- 1 szál Szarvasi Pulyka Vékonykolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 db babérlevél
- 2-3 db krumpli
- 1 db leveskocka
- 1 tk őrölt kömény
- tárkony
- só, bors
- 1 ek liszt
- 1 kanál zsiradék
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk fűszerpaprika
Elkészítés:
A lencsét még előző este beáztatjuk kb háromszoros mennyiségű vízbe. A hagymát apróra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk, a krumplit pedig felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát zsíron megdinszteljük, majd rárakjuk a felkarikázott kolbászt is és együtt pirítjuk kevés ideig. Ezután hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a krumplit és az átmosott lencsét is. Felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a leveskockát, köményt, tárkonyt és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Addig főzzük, ameddig a lencse megpuhul. A rántáshoz kevés olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paprikát, sózzuk, felengedjük kb 1 dl vízzel és elkeverjük. Ezt beleöntjük a levesbe, majd hagyjuk, hogy pár percig még forrjon.
Jó étvágyat!