Skip to main content

Receptek

2023.12.01

Lencseleves pulykakolbásszal

Pulyka kolbász

Hozzávalók 4 főre:

  • 30 dkg lencse
  • 1 szál Szarvasi Pulyka Vékonykolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 db babérlevél
  • 2-3 db krumpli
  • 1 db leveskocka
  • 1 tk őrölt kömény
  • tárkony
  • só, bors
  • 1 ek liszt
  • 1 kanál zsiradék
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk fűszerpaprika

Elkészítés:

A lencsét még előző este beáztatjuk kb háromszoros mennyiségű vízbe. A hagymát apróra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk, a krumplit pedig felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát zsíron megdinszteljük, majd rárakjuk a felkarikázott kolbászt is és együtt pirítjuk kevés ideig. Ezután hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a krumplit és az átmosott lencsét is. Felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a leveskockát, köményt, tárkonyt és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Addig főzzük, ameddig a lencse megpuhul. A rántáshoz kevés olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paprikát, sózzuk, felengedjük kb 1 dl vízzel és elkeverjük. Ezt beleöntjük a levesbe, majd hagyjuk, hogy pár percig még forrjon.

Jó étvágyat!