Skip to main content

Receptek

2025.06.12

Mediterrán pulykamell steak

Receptek

Hozzávalók 8 főre:

Pulykamell steak:

  • 1,8 kg pulykamell filé (Bak)
  • 6 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 2 tk füstölt paprika
  • 2 tk frissen őrölt bors
  • 1 tk só
  • 1 cs friss kakukkfű

Mediterrán ragu:

  • 4 ek olívaolaj
  • 2 fej lilahagyma (apróra vágva)
  • 4 gerezd fokhagyma (szeletelve)
  • 400 g koktélparadicsom (félbevágva)
  • 400 g darabolt paradicsom konzerv
  • 100 g szárított paradicsom (aprítva)
  • 100 g fekete mag nélküli olívabogyó (karikázva)
  • 200 g feta sajt (morzsolva)
  • 1 csokor friss bazsalikom (aprítva)
  • Só, bors ízlés szerint

Köret:

  • 1 nagy bagett (szeletelve, pirítva)

Elkészítés:

A pulykamellet szeleteld steakekre. Keverd össze a páchoz valókat, kend be vele a húst, és pácold legalább 2-3 órát (ideális: 1 éj).
Grillen vagy serpenyőben oldalanként 4–5 percig süsd, amíg aranybarna lesz és teljesen átsül. A lilahagymát és a fokhagymát dinszteld meg olajon. Add hozzá a koktélparadicsomot, a darabolt paradicsomot, a szárított paradicsomot és az olívabogyót, majd főzd 10 perig. Keverd bele a fetát és a bazsalikomot. Ízlés szerint sózd és borsozd.

Tálalás:

A megsült pulykasteaket helyezd tányérra, locsold meg a mediterrán raguval, és kínáld pirított bagettel.


Jó étvágyat!