Mediterrán pulykamell steak
Receptek
Hozzávalók 8 főre:
Pulykamell steak:
- 1,8 kg pulykamell filé (Bak)
- 6 gerezd fokhagyma (zúzva)
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek citromlé
- 2 tk füstölt paprika
- 2 tk frissen őrölt bors
- 1 tk só
- 1 cs friss kakukkfű
Mediterrán ragu:
- 4 ek olívaolaj
- 2 fej lilahagyma (apróra vágva)
- 4 gerezd fokhagyma (szeletelve)
- 400 g koktélparadicsom (félbevágva)
- 400 g darabolt paradicsom konzerv
- 100 g szárított paradicsom (aprítva)
- 100 g fekete mag nélküli olívabogyó (karikázva)
- 200 g feta sajt (morzsolva)
- 1 csokor friss bazsalikom (aprítva)
- Só, bors ízlés szerint
Köret:
- 1 nagy bagett (szeletelve, pirítva)
Elkészítés:
A pulykamellet szeleteld steakekre. Keverd össze a páchoz valókat, kend be vele a húst, és pácold legalább 2-3 órát (ideális: 1 éj).
Grillen vagy serpenyőben oldalanként 4–5 percig süsd, amíg aranybarna lesz és teljesen átsül. A lilahagymát és a fokhagymát dinszteld meg olajon. Add hozzá a koktélparadicsomot, a darabolt paradicsomot, a szárított paradicsomot és az olívabogyót, majd főzd 10 perig. Keverd bele a fetát és a bazsalikomot. Ízlés szerint sózd és borsozd.
Tálalás:
A megsült pulykasteaket helyezd tányérra, locsold meg a mediterrán raguval, és kínáld pirított bagettel.
Jó étvágyat!