Peri-peri pulykamáj
Hozzávalók 4 főre:
- 600 g pulykamáj megtisztítva, darabolva
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
- 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
- 1 db piros kaliforniai paprika (kockázva)
- 1 db zöld kaliforniai paprika (kockázva)
- 1 dl paradicsompüré vagy passzírozott paradicsom
- 1 dl víz vagy alaplé
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk őrölt kömény
- ½ tk cayenne bors (vagy ízlés szerint)
- 1 tk oregánó
- 1 tk citromlé
- só, bors
- friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
Az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Néhány másodperc pirítás után beletesszük a felkockázott piros és zöld kaliforniai paprikát, és együtt dinszteljük tovább. Megszórjuk a fűszerekkel – füstölt paprikával, köménnyel, cayenne borssal és oregánóval –, majd alaposan átkeverjük. Hozzáadjuk a darabolt pulykamájat, amit nagy lángon pár percig pirítunk, míg minden oldala kap egy kis színt. Ezután beleöntjük a paradicsompürét és a vizet vagy alaplevet, majd lefedve, közepes lángon 10-15 percig pároljuk. Amikor a máj kellően megpuhult, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, citromlével frissítjük, végül néhány percig fedő nélkül főzzük, hogy kissé besűrűsödjön a szaftja. Tálalás előtt friss, aprított petrezselyemmel szórjuk meg.
Jó étvágyat!