Skip to main content

Receptek

2025.07.03

Pulyka Burrito

Receptek

PULYKA BURRITO

Hozzávalók 8 főre

A raguhoz:

  • 1 kg GALLIO darált pulykahús (comb)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 tk füstölt paprika
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk chili pehely
  • Só, bors
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 dl víz

A töltelékhez:

  • 8 nagy búzalisztes tortilla
  • 400 g főtt rizs
  • 1 konzerv fekete bab (leöblítve)
  • 200 g reszelt cheddar sajt
  • 200 ml tejföl
  • 2 db avokádó
  • 2 db paradicsom
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 csokor koriander
  • 4 db lime (szeletek a tálaláshoz)

Elkészítés:

A ragu elkészítéséhez hevítsd fel az olívaolajat, pirítsd meg a kockára vágott vöröshagymát. Add hozzá a fokhagymát, majd a darált pulykahúst. Pirítsd fehéredésig, fűszerezd: paprika, kömény, oregánó, chili, só, bors. Keverd bele a paradicsompürét és vizet, majd főzd 10-15 percig, míg besűrűsödik.

Az alábbiak szerint állítsd össze a burritokat:

Melegítsd meg a tortillát, majd rétegezd rá a következőket: rizs, bab, pulykaragu, sajt, avokádó, paradicsom, lilahagyma, tejföl, koriander. Tekerd fel szorosan. Serpenyőben piríthatod mindkét oldalát, ha ropogósan szereted.

Tálalás:

Lime szeletekkel, extra tejföllel, csípős szósszal. Tipp: Gluténmentes verzió: kukoricalisztből készült tortilla. Tejmentes verzió: növényi sajt és tejföl alternatívák.


Jó étvágyat!