Pulyka Burrito
PULYKA BURRITO
Hozzávalók 8 főre
A raguhoz:
- 1 kg GALLIO darált pulykahús (comb)
- 2 fej vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 2 tk füstölt paprika
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk oregánó
- 1 tk chili pehely
- Só, bors
- 2 ek paradicsompüré
- 1 dl víz
A töltelékhez:
- 8 nagy búzalisztes tortilla
- 400 g főtt rizs
- 1 konzerv fekete bab (leöblítve)
- 200 g reszelt cheddar sajt
- 200 ml tejföl
- 2 db avokádó
- 2 db paradicsom
- 2 fej lilahagyma
- 1 csokor koriander
- 4 db lime (szeletek a tálaláshoz)
Elkészítés:
A ragu elkészítéséhez hevítsd fel az olívaolajat, pirítsd meg a kockára vágott vöröshagymát. Add hozzá a fokhagymát, majd a darált pulykahúst. Pirítsd fehéredésig, fűszerezd: paprika, kömény, oregánó, chili, só, bors. Keverd bele a paradicsompürét és vizet, majd főzd 10-15 percig, míg besűrűsödik.
Az alábbiak szerint állítsd össze a burritokat:
Melegítsd meg a tortillát, majd rétegezd rá a következőket: rizs, bab, pulykaragu, sajt, avokádó, paradicsom, lilahagyma, tejföl, koriander. Tekerd fel szorosan. Serpenyőben piríthatod mindkét oldalát, ha ropogósan szereted.
Tálalás:
Lime szeletekkel, extra tejföllel, csípős szósszal. Tipp: Gluténmentes verzió: kukoricalisztből készült tortilla. Tejmentes verzió: növényi sajt és tejföl alternatívák.
Jó étvágyat!