Pulyka gyros
Hozzávalók 8 főre:
- 1,2 kg pulykamell
- 1 db gránátalma
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 tk füstölt paprika
- 1 db kígyóuborka
- 2 db lilahagyma
- 2 ek almaecet
- 1 csipet cukor
- 8 db pita vagy lepénykenyér
- 200 g görög joghurt
- 100 g feta sajt
- 1 ek citromlé
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 tk oregánó
- olívaolaj
- só
Elkészítés:
A csicseriborsót keverd össze füstölt paprikával, sóval, olívaolajjal. 200°C-os sütőben 20-25 percig süsd, amíg ropogós nem lesz. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd piríts meg benne néhány gerezd fokhagymát. Ha már aranybarnára pirult, add hozzá a csíkokra vágott pulykamellet, fűszerezd sóval és oregánóval és süsd készre. Az uborkát és a lilahagymát szeleteld fel. Keverd össze almaecettel cukorral és sóval, majd add hozzá a gránátalma magok kb. felét és a felkockázott fetát. A joghurtot frissítsd fel egy kevés citromlével és add hozzá a maradék fokhagymát apróra vágva és némi oregánót.
Tálalás:
Helyezd a tányérra a gyros húst, majd rétegezd rá a salátát, a joghurtos szószt és végül szórd le a megpirított csicseriborsóval és egy némi gránátalma maggal. Végezetül helyezd a halomra az átmelegített és félbevágott pitákat.
Jó étvágyat!