Skip to main content

Receptek

2025.06.04

Pulyka gyros

Receptek

Hozzávalók 8 főre:

  • 1,2 kg pulykamell
  • 1 db gránátalma
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db lilahagyma
  • 2 ek almaecet
  • 1 csipet cukor
  • 8 db pita vagy lepénykenyér
  • 200 g görög joghurt
  • 100 g feta sajt
  • 1 ek citromlé
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 tk oregánó
  • olívaolaj

Elkészítés:

A csicseriborsót keverd össze füstölt paprikával, sóval, olívaolajjal. 200°C-os sütőben 20-25 percig süsd, amíg ropogós nem lesz. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd piríts meg benne néhány gerezd fokhagymát. Ha már aranybarnára pirult, add hozzá a csíkokra vágott pulykamellet, fűszerezd sóval és oregánóval és süsd készre. Az uborkát és a lilahagymát szeleteld fel. Keverd össze almaecettel cukorral és sóval, majd add hozzá a gránátalma magok kb. felét és a felkockázott fetát. A joghurtot frissítsd fel egy kevés citromlével és add hozzá a maradék fokhagymát apróra vágva és némi oregánót.

Tálalás:

Helyezd a tányérra a gyros húst, majd rétegezd rá a salátát, a joghurtos szószt és végül szórd le a megpirított csicseriborsóval és egy némi gránátalma maggal. Végezetül helyezd a halomra az átmelegített és félbevágott pitákat.


Jó étvágyat!