Pulyka gyros
Hozzávalók 4 főre:
- 500g pulykamell filé
- 1 csomag gyros fűszerkeverék
- 500g burgonya (megtisztított, hámozott)
- 200g natúr joghurt
- 1 teáskanál oregánó
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 100g salátamix
- fél lilahagyma
- 3 evőkanál étolaj
- fél citrom
- pita
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a húst, és vágjuk vékony csíkokra, öntsük rá a fűszerkeveréket, és jól keverjük össze, ha van időnk, hagyjuk állni egy keveset, majd süssük meg 1-2 kanál olajon. A burgonyát vágjuk hasábokra és süssük meg forró levegős sütőben. A joghurtban keverjük el az oregánót, az összenyomott fokhagymát, kevés citromlevet, majd sózzuk, borsozzuk. A pitákat fél percre mindkét oldalon tegyük forró serpenyőbe, és kicsit pirítsuk meg. Ezután kezdődhet is a gyrosok összeállítása. Fektessük le a pitát, kenjük meg a szósszal, erre tegyünk kevés salátát, némi lilahagymát, pár szem sült burgonyát, egy keveset a húsból, majd ismét egy kis szószt. Hajtsuk össze, majd alufóliába vagy zsírpapírba csomagolva tálaljuk.
Jó étvágyat!