Skip to main content

Receptek

2024.08.21

Pulyka saslik

Pulykamell

Hozzávalók 4 főre:

  •   500 g pulykamell filé
  •   1 nagy vöröshagyma
  •   1 piros kaliforniai paprika
  •   1 sárga kaliforniai paprika
  •   1 közepes cukkini
  •   8 közepes gomba
  •   2 evőkanál olívaolaj
  •   2 gerezd fokhagyma
  •   1 teáskanál fűszerpaprika
  •   1 teáskanál őrölt kömény
  •   1 teáskanál oregánó
  •   Só és bors ízlés szerint
  •   1 evőkanál citromlé
  •   Nyársak (fa vagy fém)

Elkészítés:

A pulykamell filét vágd nagyobb kockákra, majd egy nagy tálban keverd össze az olívaolajjal, zúzott fokhagymával, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, oregánóval, citromlével, sóval és borssal, hogy a pulykahús minden darabját jól bevonja a pác. Pihentesd a húst a hűtőben legalább 30 percig, de ha időd engedi, akár 2 órán át is. A vöröshagymát és a paprikákat szeleteld nagyobb darabokra, a cukkinit karikázd fel, a gombákat pedig tisztítsd meg, és ha nagyobbak, vágd félbe. A pácolt pulykahúst, a paprikákat, a vöröshagymát, a cukkinit és a gombákat váltakozva fűzd fel a nyársakra. Forró grillen vagy grillserpenyőben süsd a nyársakat kb. 10-15 perc alatt, közben forgatva, hogy minden oldaluk szépen átsüljön. Ügyelj arra, hogy a pulykahús teljesen átsüljön, de ne száradjon ki. Tálald friss salátával, pitával vagy sült krumplival, és kínálj hozzá joghurtos öntetet vagy tzatzikit.

Jó étvágyat!