Pulyka saslik
Hozzávalók 4 főre:
- 500 g pulykamell filé
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 közepes cukkini
- 8 közepes gomba
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál oregánó
- Só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál citromlé
- Nyársak (fa vagy fém)
Elkészítés:
A pulykamell filét vágd nagyobb kockákra, majd egy nagy tálban keverd össze az olívaolajjal, zúzott fokhagymával, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, oregánóval, citromlével, sóval és borssal, hogy a pulykahús minden darabját jól bevonja a pác. Pihentesd a húst a hűtőben legalább 30 percig, de ha időd engedi, akár 2 órán át is. A vöröshagymát és a paprikákat szeleteld nagyobb darabokra, a cukkinit karikázd fel, a gombákat pedig tisztítsd meg, és ha nagyobbak, vágd félbe. A pácolt pulykahúst, a paprikákat, a vöröshagymát, a cukkinit és a gombákat váltakozva fűzd fel a nyársakra. Forró grillen vagy grillserpenyőben süsd a nyársakat kb. 10-15 perc alatt, közben forgatva, hogy minden oldaluk szépen átsüljön. Ügyelj arra, hogy a pulykahús teljesen átsüljön, de ne száradjon ki. Tálald friss salátával, pitával vagy sült krumplival, és kínálj hozzá joghurtos öntetet vagy tzatzikit.
Jó étvágyat!