Pulyka Stroganoff Módra
Hozzávalók 8 főre:
Stroganoff:
- 1 kg pulykamellfilé
- 1 dl napraforgó olaj vagy vaj
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 25 dkg vargánya csiperke gomba
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejföl
- 1,5 dl főzőtejszín
- 2 ek mustár
- 8 db csemege uborka
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek liszt
- Friss petrezselyem
- Só és bors
Céklás tört burgonya:
- 1,5 kg burgonya
- 3 közepes cékla sütve
- 5 dkg vaj
- 1 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- 10 dkg ecetes torma
- Friss kakukkfű
- Só és bors
Elkészítés:
Az olajon/vajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát. Beletesszük a csíkokra vágott pulykamellet, fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük a fehérborral, és közepes lángon puhára pároljuk (kb. 15-20 perc). Ha a hús puha, hozzáadjuk a mustárt, tejfölt, tejszínt, és a csemege uborkát. Ha szükséges, egy kevés liszttel sűríthetjük. Pár perc alatt készre forraljuk. A körethez a burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A céklát lereszeljük. A burgonyát a vajjal, a tejjel és a reszelt sült céklával összetörjük. Ízesítjük sóval, borssal – ízlés szerint tormát vagy fűszereket is adhatunk hozzá. Tálaljuk forrón, friss petrezselyemmel megszórva.
Jó étvágyat!