Skip to main content

Receptek

2025.05.16

Pulyka taco friss zöldségekkel

Pulyka darálthús

Hozzávalók 4 főre:

  • 400 g Gallicoop darált pulykahús
  • 8 db taco shell (kemény kukorica tortilla)
  • 1 kis fej lilahagyma, vékony szeletekre vágva
  • 1 érett avokádó, kockázva
  • 1 kis konzerv kukorica (kb. 150 g)
  • 12–14 db koktélparadicsom, félbevágva
  • 1 marék salátalevél vagy jégsaláta
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 1 csipet chili (ízlés szerint)
  • Só, bors
  • 2 evőkanál olaj
  • Friss lime a tálaláshoz
  • Friss koriander
  • Tejföl vagy natúr joghurt (opcionális)

Elkészítés:

A felhevített olajon megpirítjuk a darált pulykahúst. Amikor kifehéredett, hozzáadjuk a paradicsompürét, füstölt paprikát, köményt, sót, borsot, chilit, és 5-6 percig tovább sütjük, míg kicsit lepirul és átveszi a fűszereket. Közben előkészítjük a zöldségeket: az avokádót kockákra vágjuk, a paradicsomot elfelezzük, a lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, a kukoricát leszűrjük. A taco shell-eket sütőben vagy serpenyőben pár perc alatt ropogósra melegítjük. Töltésnél először jöhet a saláta, majd a fűszeres pulykahús, a friss zöldségek, végül egy kevés lime-lé vagy egy kanál tejföl. Ízlés szerint friss korianderrel tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

GALLICOOP Tipp: A pulykahús könnyebb, mint a klasszikus marhahús, mégis tökéletesen hozza a mexikói ízvilágot – ráadásul gyorsabban is elkészül!