Pulyka taco friss zöldségekkel
Hozzávalók 4 főre:
- 400 g Gallicoop darált pulykahús
- 8 db taco shell (kemény kukorica tortilla)
- 1 kis fej lilahagyma, vékony szeletekre vágva
- 1 érett avokádó, kockázva
- 1 kis konzerv kukorica (kb. 150 g)
- 12–14 db koktélparadicsom, félbevágva
- 1 marék salátalevél vagy jégsaláta
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 1 csipet chili (ízlés szerint)
- Só, bors
- 2 evőkanál olaj
- Friss lime a tálaláshoz
- Friss koriander
- Tejföl vagy natúr joghurt (opcionális)
Elkészítés:
A felhevített olajon megpirítjuk a darált pulykahúst. Amikor kifehéredett, hozzáadjuk a paradicsompürét, füstölt paprikát, köményt, sót, borsot, chilit, és 5-6 percig tovább sütjük, míg kicsit lepirul és átveszi a fűszereket. Közben előkészítjük a zöldségeket: az avokádót kockákra vágjuk, a paradicsomot elfelezzük, a lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, a kukoricát leszűrjük. A taco shell-eket sütőben vagy serpenyőben pár perc alatt ropogósra melegítjük. Töltésnél először jöhet a saláta, majd a fűszeres pulykahús, a friss zöldségek, végül egy kevés lime-lé vagy egy kanál tejföl. Ízlés szerint friss korianderrel tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
GALLICOOP Tipp: A pulykahús könnyebb, mint a klasszikus marhahús, mégis tökéletesen hozza a mexikói ízvilágot – ráadásul gyorsabban is elkészül!