Skip to main content

Receptek

2025.10.09

Pulykafasírt Savanyú Káposztával és Tócsnival

Receptek

Hozzávalók 4 főre:

Fasírthoz:

  • 500 g GALLIO darált pulykahús
  • 200 g savanyú káposzta
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 db tojás
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • Só, bors ízlés szerint
  • 0,30 l Napraforgó étolaj

Tócsnihoz:

  • 600 g burgonya (reszelve)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1db tojás
  • 2-3 evőkanál liszt
  • Só, bors
  • 0,3 l Napraforgó étolaj

Tálaláshoz:

  • 200 g tejföl 20%
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A savanyú káposztát alaposan kicsavarjuk és finomra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük a darált pulykahúst, a savanyú káposztát, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a fűszereket és annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapjunk. Nedves kézzel pogácsákat formázunk belőle, majd air fryerben 180–200 fokon, oldalanként körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Közben a tócsnihoz a reszelt krumplit és hagymát egy tiszta konyharuhában kicsavarjuk, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sót és a borsot, majd alaposan összekeverjük. Forró serpenyőben, kevés olajon kis lepénykéket sütünk belőle, mindkét oldalt szép aranybarnára, körülbelül 3–4 perc alatt. A kész pulykafasírtokat forrón tálaljuk a frissen sült tócsnival, a tetejére vagy mellé tejfölt kínálunk, és ízlés szerint friss petrezselyemmel megszórjuk.

Jó étvágyat!