Pulykafasírt Savanyú Káposztával és Tócsnival
Hozzávalók 4 főre:
Fasírthoz:
- 500 g GALLIO darált pulykahús
- 200 g savanyú káposzta
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma (zúzva)
- 1 db tojás
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál őrölt kömény
- Só, bors ízlés szerint
- 0,30 l Napraforgó étolaj
Tócsnihoz:
- 600 g burgonya (reszelve)
- 1 fej vöröshagyma
- 1db tojás
- 2-3 evőkanál liszt
- Só, bors
- 0,3 l Napraforgó étolaj
Tálaláshoz:
- 200 g tejföl 20%
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A savanyú káposztát alaposan kicsavarjuk és finomra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük a darált pulykahúst, a savanyú káposztát, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a fűszereket és annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapjunk. Nedves kézzel pogácsákat formázunk belőle, majd air fryerben 180–200 fokon, oldalanként körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Közben a tócsnihoz a reszelt krumplit és hagymát egy tiszta konyharuhában kicsavarjuk, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sót és a borsot, majd alaposan összekeverjük. Forró serpenyőben, kevés olajon kis lepénykéket sütünk belőle, mindkét oldalt szép aranybarnára, körülbelül 3–4 perc alatt. A kész pulykafasírtokat forrón tálaljuk a frissen sült tócsnival, a tetejére vagy mellé tejfölt kínálunk, és ízlés szerint friss petrezselyemmel megszórjuk.
Jó étvágyat!