Pulykamell fűszeres morzsában, sütőtökös kecskesajtos rizottóval
Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
15 dkg pankó morzsa
1 fél kávéskanál kurkuma
1 fél kávéskanál cayenne bors
4 szem koriander mag
10 dkg lyoni hagyma
20 dkg rizottó rizs
1 liter húsleves
30 dkg sült sütőtök
1 db újhagyma
10 dkg parmezán
10 dkg kecskesajt
4 evőkanál tökmagolaj
só, feketebors
1 dl olívaolaj
2 db zsályalevél
1 dl fehérbor
A pulykamellet 30 percig 10 % sóoldatba rakjuk. Leszűrjük, majd konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Ettől különösen szaftos lesz, ha nem sütjük túl.
Serpenyőben felolvasztjuk a vajat és az olajat, majd beletesszük a pulykamellet. Borsozzuk, végül néhány perc alatt készre sütjük. Sütés után legalább 5 percig pihentetjük.
Fűszeres morzsa:
Száraz serpenyőben megpirítjuk a pankó morzsát, koriandermagot, lyoni hagymát, kurkumát, cayenne borst.
Rizottó:
Az újhagymát felkarikázzuk, rádobjuk a vajat és kevergetjük, míg a hagyma megfonnyad. Rászórjuk a riszt. Összekeverjük, ráöntjük a bort és megvárjuk amíg a rizs beszívja.
Ezután merőkanalanként adagoljuk hozzá a húslevest, mindig megvárva, hogy a rizs felszívja.
A legvégén hozzáadjuk a sütőtökpürét (ehhez előzőleg sütőben puhára sütjük, végül pürésítjük a
tököt) a finomra vágott zsályát, valamint a vajat és a reszelt parmezánt.
Tálalás:
A pulykamellet megszórjuk a ropogós morzsával, a rizottó tetejére tökmagolajat locsolunk és friss kecskesajtot csipkedünk.
Jó étvágyat!