Pulykamellcsíkok cornflakes bundában
Hozzávalók 4 főre:
A pulykamellcsíkokhoz:
- 500 g pulykamellfilé
- 200 g cornflakes (zúzott)
- 2 tojás
- 100 g liszt
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál hagymapor
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1/2 teáskanál cayenne bors (opcionális)
- Só és bors ízlés szerint
- Olaj a sütéshez
A hasábburgonyához:
- 4 nagyobb burgonya
- 2 evőkanál olívaolaj
- Só ízlés szerint
- 1 teáskanál pirospaprika (opcionális)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Hámozzuk meg a burgonyákat, majd vágjuk őket hasábokra. Egy tálban keverjük össze az olívaolajjal, sóval és a pirospaprikával. Rendezzük el a burgonyahasábokat egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Süssük az előmelegített sütőben körülbelül 25-30 percig, vagy amíg aranybarnák és ropogósak lesznek, közben egyszer fordítsuk meg őket.
Amíg a burgonya sül, vágjuk fel a pulykamellfilét vékony csíkokra. Készítsünk elő három külön tálat: az első tálban keverjük össze a lisztet, a fokhagymaport, a hagymaport, a pirospaprikát, a cayenne borsot (ha használjuk), sót és borsot. A második tálban verjük fel a tojásokat. A harmadik tálban zúzzuk össze a cornflakes-et apró darabokra.
Forgassuk meg a pulykacsíkokat először a fűszeres lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zúzott cornflakes-ben, hogy jól bevonja őket. Melegítsünk fel olajat egy serpenyőben közepes-magas hőfokon. Süssük a pulykacsíkokat aranybarnára és ropogósra, körülbelül 3-4 percig mindkét oldalon. Sütés után helyezzük őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
Tálaljuk a ropogós cornflakes-es pulykamellcsíkokat a sütőben sült hasábburgonyával. Kínáljunk mellé mártogatós szószokat, például barbecue szószt, fokhagymás tejfölt vagy ketchupot.
Jó étvágyat!