Skip to main content

Receptek

2024.05.24

Pulykamellcsíkok cornflakes bundában

Pulykamell

Hozzávalók 4 főre:

A pulykamellcsíkokhoz:

  • 500 g pulykamellfilé
  • 200 g cornflakes (zúzott)
  • 2 tojás
  • 100 g liszt
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál hagymapor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1/2 teáskanál cayenne bors (opcionális)
  • Só és bors ízlés szerint
  • Olaj a sütéshez

A hasábburgonyához:

  • 4 nagyobb burgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Só ízlés szerint
  • 1 teáskanál pirospaprika (opcionális)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Hámozzuk meg a burgonyákat, majd vágjuk őket hasábokra. Egy tálban keverjük össze az olívaolajjal, sóval és a pirospaprikával. Rendezzük el a burgonyahasábokat egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Süssük az előmelegített sütőben körülbelül 25-30 percig, vagy amíg aranybarnák és ropogósak lesznek, közben egyszer fordítsuk meg őket.

Amíg a burgonya sül, vágjuk fel a pulykamellfilét vékony csíkokra. Készítsünk elő három külön tálat: az első tálban keverjük össze a lisztet, a fokhagymaport, a hagymaport, a pirospaprikát, a cayenne borsot (ha használjuk), sót és borsot. A második tálban verjük fel a tojásokat. A harmadik tálban zúzzuk össze a cornflakes-et apró darabokra.

Forgassuk meg a pulykacsíkokat először a fűszeres lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zúzott cornflakes-ben, hogy jól bevonja őket. Melegítsünk fel olajat egy serpenyőben közepes-magas hőfokon. Süssük a pulykacsíkokat aranybarnára és ropogósra, körülbelül 3-4 percig mindkét oldalon. Sütés után helyezzük őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

Tálaljuk a ropogós cornflakes-es pulykamellcsíkokat a sütőben sült hasábburgonyával. Kínáljunk mellé mártogatós szószokat, például barbecue szószt, fokhagymás tejfölt vagy ketchupot.

Jó étvágyat!