Pulykapaprikás
Hozzávalók 4 főre:
- 500 g pulykamell filé
- 2 evőkanál olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma (aprítva)
- 2 gerezd fokhagyma (aprítva)
- 1 piros paprika (kockára vágva)
- 1 zöld paprika (kockára vágva)
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- Só és bors ízlés szerint
- 1 csokor friss petrezselyem (aprítva)
- 300 ml víz vagy húsleves alaplé
Elkészítés:
A pulykamell filéket vágjuk kockákra, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Melegítsük fel az olajt egy nagy serpenyőben közepes lángon, és pirítsuk meg benne az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, amíg aranybarna nem lesz. Adjuk hozzá a kockára vágott pulykahúst, és pirítsuk körülbelül 5-7 percig, amíg a hús minden oldala aranybarnára nem sül. Tegyük hozzá a kockára vágott piros és zöld paprikát, és pirítsuk további 5 percig. Szórjuk meg a fűszerpaprikával és az őrölt köménnyel, majd alaposan keverjük össze, hogy a fűszerek mindenhol bevonják a húst és a zöldségeket. Öntsük hozzá a vizet vagy húsleves alaplevet, majd fedjük le és pároljuk közepes lángon 20-25 percig, amíg a pulykahús teljesen megpuhul. Közben keverjük el a tejfölt a liszttel, majd lassan adjuk a pörkölthöz, folyamatosan kevergetve, hogy elkerüljük a csomósodást. Hagyjuk még pár percig főni, hogy a szósz besűrűsödjön. Tálalás előtt szórjuk meg az aprított friss petrezselyemmel. Fogyasztható nokedlivel, tésztával vagy bármilyen tetszőleges körettel.
Jó étvágyat!