Pulykavagdalt Céklapürével és Citrusos Répachipsszel
Hozzávalók 4 főre:
Pulykavagdalthoz:
- 500 g GALLIO darált pulykahús
- 1 db tojás
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 ek mustár
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 csokor friss petrezselyem
- Só, bors ízlés szerint
- 4 ek olívaolaj
Céklapüréhez:
- 4 db közepes cékla
- 1 db közepes burgonya
- 1 ek vaj
- 2 ek olívaolaj
- Só, bors
- 1 tk balzsamecet
- 1 db citrom
Citrusos répachipshez:
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1 narancs reszelt héja
- 2 ek olívaolaj
- Só
Elkészítés:
A darált pulykahúst keverd össze a tojással, a finomra vágott hagymával és fokhagymával, mustárral, aprított petrezselyemmel, pirospaprikával, zsemlemorzsával, sóval és borssal, majd formálj belőle nyolc darab kis fasírtot vagy pogácsát, és forró serpenyőben kevés olajon süsd meg őket oldalanként körülbelül négy-öt perc alatt. A céklát – és ha szeretnéd, a burgonyát is – főzd puhára sós vízben, majd szűrd le, botmixerrel pürésítsd vajjal és olívaolajjal, ízesítsd sóval, borssal, egy kevés balzsamecettel és citromlével. A répákat hámozd meg, zöldséghámozóval vagy mandolinnal vágd nagyon vékony szeletekre, forgasd össze olívaolajjal, reszelt narancshéjjal és kevés sóval, majd serpenyőben kevés olajon hirtelen pirítsd le, és öntsd meg narancs- valamint citromlével.
Jó étvágyat!