Puszta pulyka zöldségekkel
Pulykacomb
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg pulyka felsőcomb filé
- 20 dkg vöröshagyma
- 2 dkg fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1 csokor lestyán
- 1 kg újburgonya
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 db paradicsom
- 2 db kápia paprika
- 2 fej lilahagyma
- 2 db chilipaprika
Elkészítés:
A meghámozott és összedarabolt burgonyát néhány percre tegyük forrásban lévő vízbe, közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Daraboljuk össze a pulykahúst, minél fűszeresebbre szeretnénk, annál kisebb darabokra. A szalonnát vágjuk kisebb kockákra, a fokhagymát pedig apróra. A rusztikusra vágott zöldségeket, a húst, a szalonnát, az előfőzött burgonyát, a fokhagymát és a fűszereket keverjük össze és tegyük egy római vagy öntöttvas edénybe. Körülbelül fél óra alatt süssük készre, majd a végén keverjük hozzá a durvára vágott petrezselymet és lestyánt.
Jó étvágyat!