Skip to main content

Receptek

2024.04.08

Puszta pulyka zöldségekkel

Pulykacomb

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg pulyka felsőcomb filé
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 csokor lestyán
  • 1 kg újburgonya
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 db paradicsom
  • 2 db kápia paprika
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 db chilipaprika

Elkészítés:

A meghámozott és összedarabolt burgonyát néhány percre tegyük forrásban lévő vízbe, közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Daraboljuk össze a pulykahúst, minél fűszeresebbre szeretnénk, annál kisebb darabokra. A szalonnát vágjuk kisebb kockákra, a fokhagymát pedig apróra. A rusztikusra vágott zöldségeket, a húst, a szalonnát, az előfőzött burgonyát, a fokhagymát és a fűszereket keverjük össze és tegyük egy római vagy öntöttvas edénybe. Körülbelül fél óra alatt süssük készre, majd a végén keverjük hozzá a durvára vágott petrezselymet és lestyánt.

Jó étvágyat!