Sajtos pulykás tészta
Hozzávalók 4 főre:
- 400 g penne tészta
- 500 g pulykamell filé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma (aprítva)
- 200 ml főzőtejszín
- 100 g krémsajt
- 200 g reszelt Cervinus Perfetto sajt
- 50 g reszelt Cervinus Superiore sajt
- Só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
Elkészítés:
Főzzük meg a pennét sós, lobogó vízben az al dente állapot eléréséig, majd szűrjük le és tegyük félre. Amíg a tészta fő, vágjuk csíkokra a pulykamell filéket, sózzuk, borsozzuk, és melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, pirítsuk kb. 1 percig, amíg illatos nem lesz, majd tegyük a csíkokra vágott pulykamellett a serpenyőbe, és süssük 6-8 percig, amíg a pulyka aranybarna nem lesz és teljesen átsül. Öntsük hozzá a főzőtejszínt, adjuk hozzá a krémsajtot, és keverjük, amíg a krémsajt teljesen fel nem olvad és a szósz sima lesz. Adjuk hozzá a reszelt Cervinus sajtokat, és keverjük, amíg teljesen el nem olvadnak és a szósz krémes nem lesz. Ízesítsük oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal ízlés szerint. Adjuk hozzá a főtt pennét a sajtos-pulykás szószhoz, és alaposan keverjük össze, hogy minden tésztadarab egyenletesen be legyen vonva. Ha szeretnénk, adjuk hozzá a bébi spenótot is, és keverjük össze, amíg a spenót éppen csak megfonnyad. Tálaljuk azonnal, akár egy pohár fehérborral!
Jó étvágyat!