Sajttal-sonkával töltött pulykamell
Pulykamell
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db pulykamell filé
- 20 dkg pulykamell sonka
- 15 dkg sajt
- 4 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- só, bors ízlés szerint
- olaj
Elkészítés:
A pulykamelleket megmossuk, kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A sonkát és sajtot felszeleteljük, majd minden szelet húsra teszünk belőlük egyet-egyet. Ezután a húsokat szorosan feltekerjük és folpackba csomagoljuk, majd hűtőbe tesszük kb fél órára. Így könnyebben megtartják majd a formájukat.
Ha letelt a 30 perc, akkor a pulykamelleket kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk a folpackból és bepanírozzuk őket. Először a tojásba, majd a lisztbe, végül a zsemlemorzsába forgatjuk őket. Végül forró olajban aranybarnára sütjük minden oldalukat.
Ízlés szerint tálalhatjuk rizzsel, krumplival vagy salátával is.
Jó étvágyat!