Skót tojás darált pulykából
Pulyka darálthús
Hozzávalók 4 főre:
- 600g pulyka darálthús
- 4db tojás
- 1tk só
- 1tk bors
- 1tk fűszerkömény
- 1tk szárított petrezselyem
- 100g búzadara
- 0,5l olaj
Elkészítés:
A húst keverjük össze a fűszerekkel, majd hagyjuk egy éjszakát a hűtőben állni.
A tojásokat 8 perc alatt főzzük keményre, majd pucoljuk meg. A húsból vegyünk a tenyerünkbe egy sárgabaracknyi golyót, és nyomkodjuk szét, majd tegyünk a közepébe egy főtt tojást, és vonjuk be az egészet.
Az olajat tegyük egy közepes serpenyőbe, majd forrósítsuk fel.
A kész, immár bevont tojásokat forgassuk a búzadarába, és a forró olajban 4-5 perc alatt oldalanként süssük pirosra a külsejét.
Tálaljuk spenótos törtburgonyával és csalamádéval.
Jó étvágyat!