Sonkás-sajtos pite
Pulykamell sonka
Hozzávalók 4 főre:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 tojás
- 0,5 dl víz
- fél tk só
A töltelékhez
- 20 dkg Gallio pulykamell sonka
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 db tojás
- 2-3 ek tejföl
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztához először a lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a hideg vajat és a tojást és összegyúrjuk, majd apránként hozzáöntjük a vizet is. Miután összedolgoztuk, kb 30 percre a hűtőbe tesszük pihentetni. Addig elkészítjük a tölteléket. A sonkát felkockázzuk, a sajtot pedig lereszeljük. Egy nagyobb tálban a tojásokat elkeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a sonkát és sajtot is. A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk és egy kiolajozott torta- vagy piteformába nyomkodjuk. Ráöntjük a tölteléket, majd mehet is a sütőbe. Előmelegített sütőben 180°C-on kb 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!