Sült pulykacomb vele sült zöldségekkel
Pulykacomb
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db pulykacomb
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 4-5 tk rozmaring
- 4 tk kakukkfű
- 4 tk só
- bors ízlés szerint
- 80 dkg burgonya
- 2-3 db színes paprika
- 4 ek olívaolaj
Elkészítés:
A paprikákat megtisztítjuk, a burgonyát pedig megpucoljuk, majd feldaraboljuk, és egy tepsibe szórjuk őket. A hagymát megpucoljuk és felszeleteljük, majd ezt is a tepsibe szórjuk. A pulykacombokat megtisztítjuk, a fokhagymát pedig megpucoljuk és összenyomjuk, vagy apróbb darabokra vágjuk. Ezután a fokhagymát a combokon a bőr és a hús közé nyomkodjuk. Az olajba belekeverjük a sót, borsot, kakukkfüvet és rozmaringot, majd ezzel a fűszeres olajjal bekenjük a combokat, a maradékot pedig a zöldségekre locsoljuk. A pulykacombokat a tepsibe tesszük a zöldségekre, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb 1 óráig sütjük alufóliával lefedve, majd még 20-30 percig lefedetlenül.
Jó étvágyat!