Skip to main content

Receptek

2023.10.16

Sütőtök krémleves pirított pulykabaconnel és tökmaggal

Pulykabacon

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg sütőtök
  • kb 1 liter víz
  • 2 db leveskocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg Gallio pulykabacon
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 tk só
  • 1 kk bors
  • szerecsendió ízlés szerint
  • méz ízlés szerint
  • 3 ek tökmag

Elkészítés:

A sütőtököt meghámozzuk, a magjait eltávolítjuk, majd kockára vágjuk. A bacont kisütjük, majd kiszedjük és félretesszük. A baconből kisült zsiradékon a megpucolt és kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a sütőtököt és az apróra vágott/összenyomott fokhagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd hozzáadjuk a leveskockákat, sót, borsot, szerecsendiót és mézet és addig főzzük, amíg a sütőtök megpuhul. Ez után botmixerrel pépesítjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és pár percig főzzük vele. Ha szükséges, még ízesíthetjük. Eközben a tökmagot egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. Tálaláskor a leves tetejére szedünk a baconből és megszórjuk a pirított tökmaggal.

Jó étvágyat!