Sütőtök krémleves pirított pulykabaconnel és tökmaggal
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg sütőtök
- kb 1 liter víz
- 2 db leveskocka
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg Gallio pulykabacon
- 2 dl főzőtejszín
- 1 tk só
- 1 kk bors
- szerecsendió ízlés szerint
- méz ízlés szerint
- 3 ek tökmag
Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk, a magjait eltávolítjuk, majd kockára vágjuk. A bacont kisütjük, majd kiszedjük és félretesszük. A baconből kisült zsiradékon a megpucolt és kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a sütőtököt és az apróra vágott/összenyomott fokhagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd hozzáadjuk a leveskockákat, sót, borsot, szerecsendiót és mézet és addig főzzük, amíg a sütőtök megpuhul. Ez után botmixerrel pépesítjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és pár percig főzzük vele. Ha szükséges, még ízesíthetjük. Eközben a tökmagot egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. Tálaláskor a leves tetejére szedünk a baconből és megszórjuk a pirított tökmaggal.
Jó étvágyat!