Skip to main content

Receptek

2024.03.22

Szarvasi palacsinta pulykabaconnel és gyümölcsökkel

Pulykabacon

Hozzávalók 4 főre:

A palacsintához:

  • 225 g finomliszt
  • 1 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 0,5 dl szódavíz
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek méz
  • 1 vanília rúd
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 ek olvasztott vaj
  • 2 cl szarvasi szilvapálinka

A feltéthez:

  • 180 g pulycabacon
  • 1 dl juharszirup
  • 80 g kék áfonya
  • 80 g eper

Elkészítés:

A palacsinta tészta hozzávalóit tegyük egy turmixba és alaposan elegyítsük el. Amíg egy serpenyőben pirulnak a bacon szeletek, egy másikban süssük meg a palacsintákat. Tálaláskor a palacsintákat halmozzuk és tegyünk közéjük bacon szeleteket, öntsünk rá szirupot és tegyük mellé a gyümölcsöket.

Jó étvágyat!