Szarvasi palacsinta pulykabaconnel és gyümölcsökkel
Pulykabacon
Hozzávalók 4 főre:
A palacsintához:
- 225 g finomliszt
- 1 db tojás
- 2,5 dl tej
- 0,5 dl szódavíz
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek méz
- 1 vanília rúd
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 csipet só
- 1 ek olvasztott vaj
- 2 cl szarvasi szilvapálinka
A feltéthez:
- 180 g pulycabacon
- 1 dl juharszirup
- 80 g kék áfonya
- 80 g eper
Elkészítés:
A palacsinta tészta hozzávalóit tegyük egy turmixba és alaposan elegyítsük el. Amíg egy serpenyőben pirulnak a bacon szeletek, egy másikban süssük meg a palacsintákat. Tálaláskor a palacsintákat halmozzuk és tegyünk közéjük bacon szeleteket, öntsünk rá szirupot és tegyük mellé a gyümölcsöket.
Jó étvágyat!