Szójaszószos pulykamell wokban
Hozzávalók 4 főre:
- 500 g pulykamellfilé, csíkokra vágva
- 1 fej brokkoli, rózsáira szedve
- 1 chili paprika, szeletelve
- 200 g csiperkegomba, darabolva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 evőkanál friss gyömbér, reszelve
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál kukoricakeményítő + 2 evőkanál víz
- Friss újhagyma a tálaláshoz
- Só, bors ízlés szerint
- 1-2 evőkanál olaj a sütéshez
Elkészítés:
A pulykamellet sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon egy serpenyőben vagy wokban magas hőfokon megpirítjuk, ezután kivesszük és félretesszük. Ugyanabban az edényben megpirítjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzáadjuk a brokkolit, a paprikát és a gombát, és néhány percig együtt pirítjuk, amíg a zöldségek kissé meg nem puhulnak. Ezután visszatesszük a pulykát a serpenyőbe, meglocsoljuk szójaszósszal, szezámolajjal és mézzel, majd hozzáöntjük a kukoricakeményítővel elkevert vizet, és néhány percig főzzük, amíg a szaft kissé besűrűsödik. Friss, vékonyra szeletelt újhagymával megszórva, ízlés szerint rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!
GALLICOOP Tipp: A pulykamell kiválóan felszívja az ízeket, miközben alacsony zsírtartalma miatt könnyen beilleszthető az egészséges étrendbe!